“Riviera di Levante” het vergeten deel in Ligurie.

Iedereen kent Toscane en van de Bloemen Riviera heeft men meestal ook wel gehoord. Net boven Toscane en net onder de bloemen riviera ligt de “ Riviera di Levante”.  Dit is de regio waar wij in december 2006 naar toe zijn verhuist. Wij wonen in de Provincie La Spezia, ons gebied heet Val di Vara. Genoemd naar de prachtige rivier die door onze groene vallei stroomt.

Op 14 km van onze B&B ligt Varese Ligure. Varese Ligure is het grootste en het meest bevolkte stadje in ons gebied. Het is architectonisch zeer bijzonder. Het historisch centrum is cirkelvormig gebouwd en heet daarom ook “Borgo Rotondo”.  Dit zeer kleurrijke dorp is rijk aan geschiedenis, kunst en cultuur.

Ligurië is een heerlijke regio om vakantie te vieren. Het massatoerisme heeft deze bosrijke regio gelukkig nog niet ontdekt. Bezoek één van mooie plaatsen, zoals de Cinque Terre, Portofino, Levanto, La Spezia, Sestri Levante of een van de vele andere prachtig aan de heuvels geplakte kleurrijke dorpjes. Vergeet ook de hoofdstad van Ligurië, Genua niet, met zijn smalle steegjes en het grootste aquarium van Europa.

Vier jaar geleden zijn wij onze B&B hier begonnen. Onze B&B heet Fraseneggi, genoemd aan het stroompje dat over ons land loopt. Wij verhuren 5 appartementen met elk een eigen ingang, terras en keukentje. We hebben een zwembad, een buitenkeuken en overal heerlijke zitje om met een glaasje wijn van het uitzicht te genieten.

Op 1 mei 2015 openen wij op 2 km van onze B&B onze camping met 6 volledig ingerichte tenten incl. keukentje, goede bedden, beddengoed, handdoeken etc. Wanneer je bij ons een tent huurt, rits je je tent open en de vakantie kan beginnen.

Je kunt in de directe omgeving van onze B&B en camping volop genieten van de natuur en heerlijk fietstochten en boswandelingen maken. Maar ook het strand is uitnodigend!

De Ligurische kust behoort tot een van de mooiste en schoonste kusten van Europa. Hier geniet je dan ook volop van zon, zee en strand. La Dolce Vita……

 

Voor meer informatie kijk maar eens op onze website www.fraseneggi.com

+31 0528 746013

Zoeken op website