Umbria

umbriaUmbria, het land van de heilige Fransiscus van Assisi, wordt gekenmerkt door oude ommuurde stadjes boven op heuvels met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis.

Het heeft een geweldige erfenis qua kunst en architectuur, ooit geïntroduceerd door de Etrusken, de Romeinen en later door de Umbriërs zelf verrijkt en in een perfecte staat gehouden.

Het leuke aan Umbria is dat elke stad een eigen traditie heeft met plaatselijke gewoonten. Elke kerk of plein vertelt u de geschiedenis van Umbria. De inwoners zijn nauw verbonden met hun geboortegrond en vinden tradities uit het verleden erg belangrijk en die worden dan ook voortdurend opnieuw beleefd.

umbriaVan generatie op generatie worden de geheimen van het land, het bewerken van metaal en de kunst van kantklossen en weven doorgegeven. In de talrijke musea vindt u schilderijverzamelingen die de kunsten van vroegere tijden weergeven.

Voordat ‘Umbria’ ontdekt werd door de Toscane-liefhebbers, kwamen de toeristen vooral voor de religieuze geschiedenis. Deze streek heeft meer dan 50 heiligen voortgebracht.

De meest bekende, San Francesco (Franciscus van Assisi), de patroonheilige van Italië, werd hier geboren en heeft zijn sporen nagelaten en de beschermheilige van de verliefden, San Valentino, kwam uit Terni.

umbriaUmbria is gezegend met een enorme culturele rijkdom die tot uiting komt in vele eeuwenoude kerken, prachtige musea, leuke pleintjes en Benedictijner kloosters. Dit geeft de mensen energie en maakt ze dankbaar.

Vooral in de zomermaanden worden veel dorpsfeesten gehouden, ook wel Saga’s genoemd. Bij deze feesten, die doorgaans meerdere dagen duren, staat een lokale specialiteit van het desbetreffende dorp of stadje centraal, bv. kastanjes of truffels.

+31 0528 746013

Zoeken op website