Toscane

toscaneToscane is een regio in centraal Italië, die in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbria, in het zuiden aan Lazio en in het westen aan de Tyrreense Zee grenst. De hoofdstad is Florence.

Toscane is rijk aan natuur, de schoonheid is uniek. Het heuvelachtige land met de wijngaarden erop geven een prachtig beeld. Toscane heeft 120 natuurreservaten en wordt vaak gezien als een van de mooiste delen van Italië.

toscaneDe pracht wordt niet alleen door haar mooie natuur gekenmerkt. Ook de cultuur is van zeer hoog niveau. Toscane heeft met Florence, Pisa, Siena, San Gimignano, Volterra en Lucca een enorme schat aan historische steden.

Toscane was de regio waar de (Italiaanse) renaissance in de 14e eeuw haar oorsprong had en in 15e en 16e eeuw tot grootse hoogten steeg. In het Toscaans ontstond een literaire traditie met voormannen als Dante Alighieri, Petrarca, Boccaccio en Machiavelli.

Mede dankzij de Medici familie maakte het toenmalige Groothertogdom Toscane een echte bloeitijd door. Het unieke artistieke erfgoed van Toscane bestaat uit kathedralen, literatuur, architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst.

toscaneDeze vermaarde kunstschatten zijn in tientallen befaamde musea verzameld en maken de steden een bezoek waard. De oude stijl van de steden is vrijwel goed intact gebleven, waardoor kunst en cultuur op indrukwekkende wijze gestalte krijgen.

Toscane is ook vermaard om wijnen. bekende zijn de Chianti, Morellino di Scansano en Brunello di Montalcino, maar velen zien de Vino Nobile di Montepulciano als de beste wijn.

+31 0528 746013

Zoeken op website