Sicilië

Vakanties SicilieSicilie is de bal die door de laars van Italië weggetrapt wordt. Het eiland ligt dus in het uiterste zuiden tussen Italië en de Noord-Afrikaanse kust.

Mede door haar ligging is de geschiedenis van ‘Sicilia’ er een van indringers en bezetters. De eerste bewoners waren de Sikanoi, later gevolgd door de Sikeloi, de naamgevers van het eiland. Zij werden verdreven door de Phoeniciërs en de Grieken.

Daarna hebben de Romeinse keizers nog geregeerd over het eiland, net als de Feniciërs, de Byzantijnen en uiteindelijk de Arabieren.

sicilieOok hebben de Noormannen en Spanjaarden, Fransen, Duitsers en niet te vergeten (in de ogen van de Sicilianen) de Italianen het strategisch gelegen eiland overheerst.

Waarschijnlijk heeft deze eeuwenlange overheersing er voor gezorgd heeft dat Sicilianen een groot aangeboren wantrouwen hebben ontwikkeld voor ‘de overheid’. Mede door deze natuurlijke afkeer heeft de Italiaanse regering nooit steun kreeg van het Siciliaanse volk bij de bestrijding van de mafia.

Maar als toerist zult u hier weinig tot niets van merken. Al is het nog steeds ongepast en onverstandig om met (onbekende) Sicilianen te praten over ‘La Cosa Nostra’. Voor de ware liefhebber is er sinds kort een Mafia-museum in Corleone.sicilie

Het feit dat het eiland de herkomstplaats is van de mafia moet voor de liefhebber van de prachtige cultuur en natuur, waar het eiland van uitpuilt, niet relevant zijn.

Bovendien zijn de Sicilianen zijn vriendelijk en trots op hun fraaie eiland. Men is over het algemeen gastvrij en vriendelijk, maar niet al te punctueel.

+31 0528 746013

Zoeken op website