Vakanties Sardinië

Gaat u vakantie vieren op Sardinië zult u ontdekken dat het een ware sensatie zal worden. Het eiland heeft een subtropisch klimaat en heeft lange stranden aan de zuidkust, die zeer aantrekkelijk zijn voor toeristen. De kustlijn is 1800 kilometer lang, en heeft vele baaien en inhammen. Het eiland heeft een schilderachtig uiterlijk en dat komt door de vele heuvels en bergen en de schitterende kerken en basilieken. Maar de meeste toeristen die aan Sardinië denken, denken meestal aan een strandvakantie. Maar Sardinië biedt meer, ongerepte natuur en een schitterende fauna. Dankzij het subtropische klimaat kan het in de zomer zeer warm worden en zijn de winters vaak mild.

Ga direct naar de Campings op Sardinië of de Vakantiehuizen.

Vakanties Sardinie

Wilt u steden bezoeken dan zijn Alghero, Porto Cervo en Cagliari, de zuidelijk gelegen hoofdstad van het eiland, de mooiste om even aan te doen. Voor de cultuurtoeristen zijn er vele bezienswaardigheden uit de Romeinse en Byzantijnse tijd en overblijfselen van de Spaanse invloeden die u tijdens uw vakantie op Sardinië ongetwijfeld gaat bezoeken.

Lees hier de blog van Nederlanders die wonen op Sardinië.

Strandvakanties op Sardinië

Naast al het de mooie cultuurtoerisme is Sardinië uitermate geschikt voor een vakantie van zon en strand. U kunt genieten van ellenlange zandstranden of genieten van gezellige baaitjes omringd door kliffen. Door de geleidelijke afloop van vele stranden is het uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.
De bekende en drukst bezochte stranden liggen in het noordoosten aan de bekende Costa Smeralda. De Costa Smeralda is erg mooi en heeft een authentieke uitstraling. Aan de Costa Smeralda ligt de luxeuse badplaats Porto Cervo, deze badplaats heeft veel weg van Saint Tropez maar dan voor de jetset van Italië.
Ook zijn er minder drukke stranden aan de kust, deze zijn in de omgeving van Golfo di Orosei en bij het dorpje Cala Gonone. Hier zijn prachtige stranden met mooie baaien en grotten. Voor de sportieve vakantiegangers onder ons, je kunt hier fantastisch duiken en voor een mooie wandeling is de omgeving meer dan de moeite waard om te bekijken.
Dus voor een strandvakantie in combinatie met prachtige natuur is Sardinië the place to be.

Op vakantie naar Sardinië, Andiamo!

Sardinië is een schitterend eiland met uitgebreide mogelijkheden voor vrijwel iedereen. Tijdens uw vakantie op Sardinië zult u geen massa-toerisme treffen, terwijl het een eiland is dat iedereen zou moeten ontdekken.
Vakanties SardinieKunst en cultuur, mooie witte zandstranden met veel vertier of juist heerlijk ongerept met ongekend helder zeewater, drukke steden en een verlaten, ongerept binnenland met een wonderschone natuur.
Op Sardinië kunt u heerlijk wandelen, fietsen of kennis maken met de de gastvrijheid van de inwoners met hun authentieke tradities. Dit alles vormt een wereld vol weelde waar u kunt genieten van een unieke sfeer. Laat u verrassen door de verschillende kanten van Sardinië.

Sardinië

+31 0528 746013

Zoeken op website