Vakanties Puglia

Vakanties PugliaVakantie vieren in Puglia is voor velen nog een vrij onbekend fenomeen. En dat is zonde, want Puglia (Apulië) heeft erg veel te bieden. De hak van de laars is zeer divers en herbergt een onvermoede rijkdom qua natuurschoon en architectuur. Veel mooie stadjes, een rijke historie, uitgestrekte wijngaarden en prachtige baaien. Daar waar buitenlanders Puglia steeds meer zullen gaan ontdekken, hebben de Italianen dat al lang en breed gedaan.

Ga direct naar de Campings in Puglia of de Vakantiehuizen.

De blikvanger is Lecce, een pareltje uit de Barok en ook wel het Florence van Zuid-Italië genoemd. Op het schiereiland Gargano is het gelijknamige Nationaal Park te vinden: een dicht bebost gebied. Om dit park heen zijn heel veel gezellige badplaatsen te vinden. Het klimaat in Puglia met als hoofdstad Bari is het gehele jaar heerlijk.

Voor veel Italianen is Puglia toch vooral synoniem aan de trulli, merkwaardige, witgekalkte huisjes met een rond, konisch dakje, gemaakt van natuurstenen grijze dakpannen. Deze huisjes konden eenvoudig worden afgebroken om zodoende de belasting te ontduiken. Een bezoek zeker waard is het plaatsje Alberobello met zijn ruim 1500 trulli.

Lees hier de blog van Nederlanders, wonend in Puglia.

Strandvakanties Puglia

In Puglia kunt u heerlijk relaxen op een van de vele zandstranden. De ligging perfect voor een zon-zee-strand vakantie. In totaal vindt u in deze regio 800 kilometer strand. De uitgestrekte kustlijn van Puglia is erg afwisselend. Er zijn stranden te vinden met hoge rotsen, steile kliffen en prachtige grotten.
Ook voor watersporters zijn er veel mogelijkheden in Puglia, vooral het snorkelen en het duiken zijn zeer populair in deze regio.

De Adriatische kust is vooral interessant op 2 plekken: in het zuiden bij Otranto en bij het schiereiland van Gargano. De stranden tussen Otranto en Santa Maria Di Leuca liggen er immer aanlokkelijk bij. In het nationaal park Gargano is de Adriatische kust volgens velen op haar allermooist. Het is er bezaaid met grotten en rotsen en er zijn gezellige badplaatsen te vinden, zoals Vieste, Peschici, Mattinata.

Een andere populaire badplaats die veel mensen aandoen tijdens hun vakantie in Puglia is Gallipoli aan de Ionische Zee. De kust bij de Golf van Taranto (tussen de ‘hak en de voet’) is verder zeer rustig. De meeste stranden zijn van mooi wit zand en worden vooral bezocht door de lokale bevolking en zijn dus nog niet zo toeristisch. Hier is een groot deel van de zee zelfs officieel beschermd gebied.

Vakantie Puglia

Op Vakantie naar Puglia, Andiamo!

Hoewel de toeristische attracties van Puglia niet zo beroemd zijn als die van Toscane of Rome, heeft deze regio veel te bieden. Al met al is Puglia meer dan de moeite waard. Voor degene die graag wat anders wil zien kunnen de betrekkelijke rust en de lagere prijzen juist een voordeel zijn. Reis dus af naar het ongerepte, zonnige zuiden van Italië en geniet daar van uw vakantie in Puglia, Andiamo!

Puglia

+31 0528 746013

Zoeken op website