Puglia

pugliaIn de hak van de Italiaanse laars ligt Puglia. Dit gedeelte van Italië is nauwelijks nog aangetast door het massatoerisme. De regio heeft veel bezienswaardigheden vooral uit de oudheid. Verder is de ligging perfect voor een zon-zee-strand vakantie!
Het klimaat in Puglia met als hoofdstad Bari is het gehele jaar heerlijk. De belangrijkste producten van Puglia zijn olijfolie en wijn en heeft een zeer heerlijke keuken. Verder ligt het strand en zee altijd dichtbij, maar als u een stedentrip wilt doen zijn de steden zoals Lecce, Bari en Taranto aanraders. Een bezoek zeker waard is het plaatsje Alberobello met zijn Trulli. Hier staan meer dan 1500 Trulli, dat zijn huisjes die vroeger afgebroken konden worden om de belasting te ontduiken.

pugliaNa de Noormannen kwam in de 12e eeuw een bloeiperiode voor Puglia, hetgeen sterk tot uiting komt in het beroemde Castel del Monte uit 1240. Dit achthoekige kasteel staat op een heuvel ten zuiden van Andria. Het is het bekendste bouwwerk van de regio en het staat afgebeeld op de Italiaanse 1 eurocent.

Vervolgens heeft de Renaissance deze hoek van Italië niet echt bereikt, maar de stad Lecce wordt wel het Barokke Florence genoemd.
Wereldwijd wordt dit beschouwd als een van de mooiste baroksteden en voor liefhebbers van deze 17-eeuwse stijl is een bezoek aan Lecce een must.

Strandvakanties Puglia

pugliaDe mooiste stranden van Puglia vindt u in de omgeving van Lecce en Bari waar ook mooie rotsformaties te vinden zijn. De meeste stranden zijn van mooi wit zand. De meeste stranden worden nog bezocht door de lokale bevolking en dus nog niet zo toeristisch. De uitgestrekte kustlijn van Puglia is erg afwisselend. Er zijn stranden te vinden met hoge rotsen, steile kliffen en prachtige grotten. Aan de westzijde van Puglia vindt u de iets rustigere stranden, zoals bijvoorbeeld bij Porto cesareo. Hier is een groot deel van de zee zelfs officieel beschermd gebied. Ook voor watersporters zijn er veel mogelijkheden, vooral het snorkelen en het duiken zijn zeer populair in deze regio. Houdt u niet van overvolle stranden, er zijn nog baaitjes die ontdekt moeten worden.
De Adriatische kust is volgens velen de mooiste kust dat er is. Het is vol van mooie stranden ook met grotten en rotsen. Verder zijn er gezellige badplaatsen o.a. Vieste, Peschici, Mattinata. Een zeer populaire badplaats is Gallipoli aan de Ionische kust, die door veel toeristen wordt bezocht. De kust bij de Golf van Taranto (tussen de ‘hak en de voet’) is verder zeer rustig.

+31 0528 746013

Zoeken op website