Vakanties Lombardije

vakanties lombardijeVakantie vieren in Lombardije klinkt in eerste instantie misschien wat onwennig in de oren, maar als men zich beseft dat in deze veelzijdige regio de belangrijkste Italiaanse meren te vinden zijn die veel toeristen trekken, dan snapt u waarschijnlijk al dat in Lombardije de vakantie doorbrengen een uitstekend idee is.

Ga direct naar de Campings in Lombardije.

In het gevarieerde landschap van Lombardije vindt u behalve Milaan (de hoofdstad van de regio) ook de oostelijke oever van het Lago Maggiore, de meren van Varese, lseo en Como en het westelijke deel van het Gardameer. Naast de meren bestaat de regio uit de Povlakte en de Alpen.

Door de verschillende elementen in het landschap kunt u tijdens uw vakantie in Lombardije vele uiteenlopende activiteiten doen. Relaxen aan het water, sportief de bergen in trekken, opgaan in de natuur of u vergapen aan de culturele en historische bezienswaardigheden die u vindt in steden als Milaan, Bergamo of Brescia.

Strandvakanties Lombardije

vakanties lombardijeLombardije mag dan wel niet aan zee liggen, het heeft met de verschillende mooie meren genoeg te bieden voor de liefhebbers van een strandvakantie.

Weliswaar zijn dit geen uitgestrekte stranden, maar de lange droge zomers, de ligging en het water zorgen toch voor dat heerlijke vakantiegevoel.

Het Gardameer is het grootste meer van Italië, met een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. De westelijke oever is wel rotsachtig. De oostelijke oever van het Lago Maggiore ligt in Lombardije. Langs de oevers is een exotische beplanting ontstaan, met verschillende soorten palmen.

De andere bekende meren zijn het Comomeer en het Iseomeer. Het Comomeer is schitterend, het is niet voor niets dat de elite uit Milaan graag naar dit meer komt. Het Iseomeer is een stuk rustiger dan de andere meren. Daardoor valt het goed in de smaak bij natuurliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen.

Op vakantie naar Lombardije, Andiamo!

Lombardije, een streek waar elke vakantieganger wel eens naar toe wil. Besneeuwde bertoppen in de Alpen, zijn prachtige bergmeren en Milaan als mooiste en belangrijkste stad van deze regio. Lombarije, het vakantiedoel, zowel in de winter als in de zomer. Vakantie vieren in Lombardije is vakantie vieren zoals het moet. Bij de meren met zijn mooie stranden om te genieten van de zon, en voor de watersport. Mooie historische steden om te bezichten. Dus een streek in Italië voor elk wat wils.

Lombardije in beeld

 

Lombardije

+31 0528 746013

Zoeken op website