Vakanties Liguria

vakanties liguriaVakanties in Liguria zijn geschikt voor jong en oud omdat hier in het noordwesten van Italië veel te beleven is. De toerist die al vaker in dit gebied is geweest, zal zeggen, ik kom volgend jaar weer. Liguria is een gebied voor elk wat wils, voor jong en oud.

Aan de kust van Liguria liggen vele badplaatsen zoals het bekende Genua, Albenga, Camogli, Sestri Levanti, Noli, San Remo en Chiavari. Vooral Cinque Terre is de trekpleister in dit gebied, dit zijn vijf kleurrijke dorpjes op de rotsen gebouwd.

Ga direct naar de Campings in Liguria.

Liguria, ook wel bloemenriviéra , genoemd, ligt langs de kust vanaf Frankrijk tot aan Toscane. Dit gebied staat bekend om zijn pastelkleurige huizen en een prachtige plantengroei, welke te bewonderen is in de vele natuurgebieden die Liguria rijk is. Maar ook het klimaat is erg aangenaam, dit komt door de beschutte ligging.

Pittoresk is de Cinque Terre absoluut te noemen, want de vijf dorpjes die u tijdens uw vakantie in Liguria moet aandoen hebben een schitterend uitzicht op zee en vele olijf- en citroenboomgaarden. De dorpen zijn Monterosso al Mare, Vernazza (mooiste van de vijf), Corniglia, Manarola (het oudste dorpje) en Riomaggiore.

Mooie wandelpaden met een adembenemend uitzicht op zee, maar ook een spoorlijntje, verbinden de vijf dorpjes met elkaar. Stap in Levanto of La Spezia op de trein en bezoek de 5 kleurrijke rotsachtige plaatsjes in Cinque Terre, zo kunt u veel eenvoudiger kennis maken met ieder stadje van de Cinque Terre dan met de auto.

Strandvakanties Liguria

vakanties liguriaIn Liguria vindt u over het algemeen lange zandstranden bij de kustplaatsjes, de geleidelijk aflopende kustlijn maakt het een ideale vakantiebestemming voor gezinnen. De badplaatsen variëren van fraaie stadjes met allure tot plaatsen die zijn ingesteld op gezinnen met kinderen.

De strandjes bij Cinque Terre zijn klein en rotsachtig, maar schitterend gelegen. De temperatuur loopt aan de kust van Liguria ‘s zomers niet zo hoog op als in het binnenland van Italië, door de nabijheid van de zee. Door de ligging tussen de bergen is het water heerlijk van temperatuur. Ideaal dus voor een strandvakantie. In Liguria kunt u tevens tal van watersporten beoefenen.

Op vakantie naar Liguria, Andiamo!

Een vakantie boeken naar Liguria, beter gekend als de Bloemenriviëra, is een vakantie met een grote variatie aan toeristische mogelijkheden. Er zijn tal van badplaatsen met heerlijke stranden en de nodige voorzieningen. Tijdens je vakantie in Liguria kan je een vele steden met een historische kernen bezoeken, met vele monumenten en andere bezienswaardigheden.
Maar Liguria is ook een vakantie om te genieten zoals een lekker italiaans ijsje eten. Liguria biedt veel, voor jong en oud. En vooral: overal in Liguria wachten de bloemen op je.

Liguria in beeld

Liguria

+31 0528 746013

Zoeken op website