Liguria

liguriaLiguria is een smalle strook land in noordwest Italië tussen de Ligurische Zee (deel van de Middellandse Zee) en de bergen (Apennijnen). Deze strook loopt van de Frans-Italiaanse grens tot La Spezia.

De regio grenst in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan Piemonte en in het oosten aan Emilia-Romagna en Toscane. Qua grootte is Liguria de op twee na kleinste regio.

liguria

Het telt 1,6 miljoen inwoners waarvan ruim de helft in een van de vier provinciehoofdsteden (Genua, Imperia, La Spezia en Savona) woont. De andere helft woont voornamelijk in de kuststrook, het bergachtige binnenland is dunbevolkt. Deze bergen bieden bescherming tegen de ongunstige weersomstandigheden in het noorden en aan de zuidkant zorgen ze voor een zonrijk en mild klimaat.

De Ligurische Rivièra wordt ten oosten van Genua ‘Riviera di Levante’ genoemd, en ten westen van Genua de ‘Riviera di Ponente’. Het deel tussen Andora en de Franse grens wordt ook wel de Bloemenrivièra genoemd.

De Riviera di Ponente staat bekend om de vele badplaatsen (zoals Ventimiglia, San Remo, Alassio en Albenga) met brede zandstranden en volop vertier. De Riviera di Levante is vooral bekend om haar kleine vissersdorpjes, wijn- en olijfgaarden en de fantastische kliffen. Wereldberoemd zijn natuurlijk Portofino en Cinque Terre.

liguriaIn het binnenland van Liguria zijn vele kleine middeleeuwse dorpjes die tegen de bergen aan liggen. Mooie voorbeelden hiervan zijn Triora (heksendorp), Taggia en Valloria (kunstenaarsdorp).

Ooit zijn ze zo ontstaan als verdediging tegen de piraten, tegenwoordig bieden ze mooie vergezichten, een stille natuur met olijfgaarden, bloemenvelden en geweldige mooie picknickplekken.

+31 0528 746013

Zoeken op website