Le Marche

vakantie in Le MarcheLe Marche (De Marken) is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het noorden aan Emilia-Romagna en de republiek San Marino, in het westen aan Toscane en Umbria en in het zuidoosten aan Abruzzo en Lazio. De hoofdstad is Ancona, en andere belangrijke steden zijn Pesaro, Urbino en Ascoli Piceno.

Het westen van Le Marche wordt gevormd door de bergketen van de Apenijnen. De hoogste top van de regio is de Monte Vettore (2476 m) in de provincie Ascoli Piceno. Deze berg maakt deel uit van nationaal park Monti Sibillini.

Vakantie naar Le MarcheIn de zomer vormen de besneeuwde toppen een mooi wandelgebied, waar men zo maar tussen grote kuddes schapen terecht kan komen, en in de winter kan hier geskied worden.

Midden tussen de bergtoppen ligt de Piano Grande, de grote vlakte. In het voorjaar staat de de vlakte volop in bloei met duizenden bloemen.

De schitterende regio Le Marche kent een lange geschiedenis van veldslagen, van rijke kasteelheren, boeren die het land bewerkten en van veel handwerkslieden met hun ambachten. Vooral het keramiek uit Le Marche is beroemd.

le marcheVoor de Romeinen werd Le Marche bewoond door de Piceni en de Senonische Galliërs. In de 19e eeuw werd een spoorlijn aangelegd die Le Marche via de kustlijn verbond met de rest van Italië. Dit was een hele verbetering omdat daarvoor de regio alleen bereikbaar was via bergpassen.

Een groot voordeel is de kleinschaligheid zodat u in alle rust van al het moois kunt genieten. In ieder dorpje is cultuur te vinden: kastelen, palazzi, kloosters, abdijen, kerken en musea.

De inwoners van Le Marche moet u leren kennen. Wanneer u met een paar woordjes Italiaans probeert contact te maken, dan komt er meteen een vrolijke spraakwaterval los en wordt u bijna geadopteerd in de familie.

Geniet van uw Vakantie in Le Marche, Andiamo!

Vakanties in Le Marche

 

+31 0528 746013

Zoeken op website