Vakanties Lazio

vakanties lazioEen vakantie in Lazio is voor de echte vakantieganger iets om intens van te genieten. Vooral de stad Rome, een prachtig landschap, de stranden, meren en de steden op cultureel en culinair vlak.

Als u aan Italië denkt, denkt u vaak ook aan Rome, de hoofdstad die ligt in de regio Lazio. Als u in deze prachtige streek bent met zijn mooie stranden en meren. Ook moet u een bezoekje brengen aan de hoofdstad van de Katholieke Kerk, Vaticaanstad.

Ga direct naar de Campings in Lazio.

Lazio heeft voor zijn vakantie veel in petto. Vooral het landschap spreekt tot verbeelding. Door de vele vulkaanuitbarstingen werd de gehele bodem met lava bedekt. Hierdoor ontstond de nu zeer vruchtbare grond met de vele wijngaarden en olijfbomen. Door deze uitbarstingen zijn er meren ontstaan in de kraters, deze meren worden steeds bekender bij de Nederlandse toeristen. De Lago di Bracciano en Lago di Bolsena zijn de bekendsten.

Strandvakanties Lazio

vakanties lazioVoor de liefhebbers van zee en strand is er de keuze uit verscheidene stranden. Naaste de kratermeren kunt u genieten van de zon en strand langs de Tyrheense kust.

Enkele bekende badplaatsen zijn Sperlonga of Gaeta. De stranden bij deze plaatsen zijn goed onderhouden en ontvangen jaarlijks vele toeristen, waar ook vele inwoners van Rome hun vertier zoeken.

Niet ver van deze plaatsen vandaan ligt het nationale natuurpark Circeo, met vele verschillende vogels, wilde zwijnen en stekelvarkens. Zo ziet u, Lazio is zeer geschikt voor een afwisselende vakantie, met strand, cultuur en natuur kan ieder hier zijn vertier vinden.

Op vakantie naar Lazio, Andiamo!

Gaat u naar Lazio, dan gaat u niet alleen naar Rome, maar ook naar een zeer aantrekkelijke regio. Een regio met kleine en prachtige dorpjes. Wilt u niet naar het drukke strand dan kunt u terecht bij de mooie meren zoals Bolsena en Vico. En om de Italiaanse sfeer helemaal te proeven kunt u terecht in de historische steden waar u kunt genieten van een van de vele wijnen die deze streek produceert.

Lazio

+31 0528 746013

Zoeken op website