Lazio

Lazio is een regio in het midden van Italië die omringd wordt door Toscane, Umbria, Abruzzo, Molise, Campania en de Tyrreense Zee. Lazio hoort niet echt bij het noorden of het zuiden.

De hoofdstad is Rome, de grootste stad van deze regio beheerst, en de hoofdstad van heel Italië, zelfs van de gehele katholieke wereld. Lazio is verdeeld in vijf provincies: Frosinone, Latina, Rieti, Viterbo en Rome.

Met Rome als hoofdstad is Lazio een zeer belangrijk gebied wat betreft geschiedenis, kunst, architectuur, archeologie, religie en cultuur in het algemeen.

lazioMaar er is hier veel meer te zien, want ook buiten Rome zijn verspreid over de regio honderden abdijen, kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden te zien. De meest in het oog springende plaatsen zijn de Castelli Romani, de voormalige buitenplaatsen van de Romeinse elite, en het wereldberoemde Tivoli.

De naam Lazio komt van het oude volk de Latijnen. Het is de bakermat van de Latijnse taal, en daarmee van alle Romaanse talen. Lazio kende oorspronkelijk veel invloed van de Etrusken. Aan de grens met Toscane en Umbria vindt men hier nog veel restanten van.

Daarna volgde de beroemde tijd van de Romeinen. Vanaf de middeleeuwen maakte Lazio tot in de 19e eeuw deel uit van de Kerkelijke Staat met de Paus aan het hoofd.lazio

Bij de eenwording van Italië in 1860 was Lazio een van de laatste regio’s die daar onderdeel van werd. Eerst was Turijn de hoofdstad van Italië, Rome werd dat in 1870.

In het heuvelachtige landschap van Lazio liggen een aantal meren (Lago di Bolsena, Lago di Bracciano en Lago di Vico) die met name bij kampeerders erg populair zijn. Bovendien is Bracciano een mooi voorbeeld van een gezellig dorp.

Geniet van uw vakantie in Lazio, Andiamo!

Vakantie naar Lazio

+31 0528 746013

Zoeken op website