Vakanties naar Italië

Als u uw vakantie viert in Italië, betekent dit vooral buiten leven en genieten! Dit komt vooral omdat het klimaat van Italië zeer aantrekkelijk is. Het land Italië is zeven keer zo groot als Nederland en heeft vele streken die elk zijn eigen gezicht heeft. Iedere streek heeft zijn eigen geschiedenis en uitstraling, wat komt door de diversiteit aan mooie landschappen in Bella Italia, oftewel het mooie Italië. De prachtige stranden in Puglia, de prachtige steden in de Toscane, de boulevards in Le Marche omgeven door palmbomen of de geweldige bloemenpracht in Umbrië. Ook de meren in noorden zijn sprookjesachtig, en om te duiken en snorkelen kunt u terecht bij de witte stranden op Sardinië en Sicilië.
Vakanties Italie

De beste tijd om met vakantie te gaan en het mooie land Italië te ontdekken zijn de maanden april, mei, juni, september en oktober. De temperatuur is dan het meest aangenaam en de populaire plaatsen zijn nog niet overspoeld door het vele toerisme, en kunt u ook meer genieten van de natuur dat in het voorjaar in prachtige bloei staat.
Gaat u wel in de zomer met vakantie naar Italië moet u wel rekening houden met de hoge temperatuur. Maar u kunt natuurlijk net zo als de Italianen, een siësta nemen, op het heetst van de dag niets doen en pas in de namiddag weer wat gaan ondernemen, ook de winkels gaan pas om half vier weer open. U moet er wel rekening mee houden dat in de zomer de prijzen meestal hoger liggen dan in het voor- en naseizoen en dat meer files en wachtrijen kunnen ontstaan. Dus gaat u in de zomermaanden met vakantie naar Italië dan is het verstandig vroegtijdig te reserveren.

Ga direct naar de Campings in Italië of de Vakantiehuizen.

Vakanties ItalieStrandvakanties Italië

Italië ligt midden in de Middellandse Zee, omringt door de Adriatische Zee aan de oostkant, de Ionische Zee aan de zuidkant en aan het westen ligt de Tyrreense Zee. Hierdoor is Italiaanse kust 7600 km lang, dus is er voor elk wat wils wat strand betreft, uitgestrekte aflopende witte zandstranden die geschikt zijn voor kinderen, kiezelstranden, stranden waar u kunt duiken of snorkelen. Ook voor de watersporters is de kust van Italië een waterparadijs, maar op de vele stranden kunt u natuurlijk gewoon lekker zonnen. U moet er wel rekening mee houden dat er vele delen van stranden zijn afgezet en alleen toegang bieden voor gasten van bepaalde hotels of bent u verplicht een ligbed of parasol te huren. Dit is het zogenaamde bagni. Hier is meestal wel een bar, toilet en strandwacht aanwezig.

Op Vakantie naar Italië, Andiamo!

Dus houdt u van de zon, culturele reizen, mooie landschappen, prachtige steden, boek dan een vakantie naar Italië! U kunt kiezen uit een van de vele mooie regio’s zoals het landelijke Le Marche, het cultuurrijke Toscane of Umbrië, met zijn vele heuvels, mooie cipressen en talloze pittoreske straatjes waar u heerlijk kunt ronddwalen. En in de grotere steden vindt u zoveel kunstschatten en fraaie architectuur, dat is haast niet te beschrijven en heeft u meestal aan 1 dag niet genoeg om al dat moois te bekijken! Verder is het heerlijk om eens de Italiaanse keuken te proberen, waar vaak lokale producten worden gebruikt. Deze combinatie vormt ‘La Dolce Vita’ (het goede leven). Het mag duidelijk zijn wanneer u een reis boekt naar Italië, u een zeer bijzondere en mooie vakantie tegemoet gaat. Rest er nog één ding te zeggen: ‘Andiamo‘!

+31 0528 746013

Zoeken op website