Vakantie vieren in Italië

Vakantie Italië

Italië, officieel de Italiaanse Republiek grenst In het noordwesten aan Frankrijk, in het noorden aan Zwitserland en Oostenrijk en in het noordoosten aan Slovenië. Verder wordt Italië omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië.

Een groot deel van het vasteland van Italië is gelegen op het Apennijns Schiereiland. Vanwege de langgerekte vorm wordt het land ook wel “de laars” genoemd. Op een grondgebied van ruim 300 duizend km² en is daarmee meer dan zeven keer zo groot als Nederland. De afstand van noord naar zuid bedraagt ca. 1200 kilometer. Van oost naar west daarentegen liggen de afstanden maar tussen 54 en 170 kilometer. Er wonen 58 miljoen Italianen.

vakanties in italieDe hoofdstad is Rome. De onafhankelijke staten Vaticaanstad, waarvan de paus het hoofd is, en San Marino zijn twee enclaves binnen de Italiaanse grenzen. Campione d’Italia is een Italiaanse exclave in Zwitserland. Bekende Italiaanse steden zijn Milaan, Turijn, Florence, Palermo, Bologna, Napels, Lecce, Assisi en Venetië.

Italië was in de Oudheid het centrum van het Romeinse Rijk, dat uitgroeide tot het grootste rijk van Europa. Later stond in Toscane, de wieg van de Renaissance. In 1861 vond de Italiaanse eenwording plaats, en sinds de monarchie in 1946 door de bevolking werd weggestemd, is het bestaan van de Repubblica Italiana een feit.

Vakanties ItalieHalverwege Rome en Napels ligt de grens tussen het zuiden, de Mezzogiorno, en het noorden van Italië. De totale kustlijn bedraagt zo’n 7600 kilometer, dat is inclusief de 3766 eilanden die bij Italië horen. Het meest zuidelijke gelegen punt van het land is het eilandje Lampedusa, dat dichter bij Tunesië ligt dan bij Italië.

Italië bestaat uit vier landschappen: het Alpengebied, de Po-vlakte, het Apennijns schiereiland en de eilanden. Tot de beroemde Italiaanse meren behoren het Gardameer, Comomeer, Lago Maggiore, Lago di Bolsena en het Trasimeno meer. De grootste rivieren zijn de Po (652 kilometer lang) en de Adige (410 kilometer lang).

Geniet van uw Vakantie in Italië, Andiamo!

Vakanties in Italie

+31 0528 746013

Zoeken op website