Vakanties Emilia Romagna

vakanties emilia romaganEmilia Romagna is een van de grootste regio’s van Italië en beslaat een groot gedeelte van het stroomgebied van de rivier de Po. Daarom kunt in dit gebied kiezen uit verscheidene vakantiebestemmingen. U kunt kiezen van rust- tot actieve vakantie of kiezen voor de vele culture trips die u kunt maken in dit gebied.

Emilia Romagna is ideaal voor de liefhebbers van sfeer- en stijlvolle Italiaanse steden en stadjes, met de bekendste Rimini, Riccone en Cattolica. Bij het horen van deze namen kunt u gelijk denken aan zandstranden, volle terrasjes, uitgaansgelegenheden, kortom voor jong en oud is er veel te doen.
Misschien wilt u een dagje strand ruilen voor een dagje natuur, voor de natuurliefhebber is achter de kust een tal van natuurparken waar u uw hart kan ophalen.
Ook de sportieve mens kan tot zijn trekken komen, zo zijn er vele fietsroutes in de omgeving. Hier ervaart u de groene gebergte van Italië. U fiets door mooie dorpjes en op rustige wegen en krijgt u in deze vakantie een prachtige mix tussen inspanning en ontspanning.
Ook een cultureel uitstapje naar Bologna de hoofdstad van Emilia Romagna met als bijnaam La Grassa, wat ,,de vette’’ betekend, is meer dan de moeite waard. In deze stad kan men heerlijk en stevig tafelen. Hier vindt u vele kleine winkeltje die producten uit de streek verkopen. En bent u in straten Via Caprarie of Via Pescherie, dan weet u niet wat u ziet en vooral ruikt. En vooral voor de overbekende Bolognese pasta moet u hier zijn.

Ga direct naar de Campings aan de Adriatische Kust.

Strandvakanties Adriatische Kust

Voor de strandvakantie is de Adriatische kust vooral voor gezinnen met kinderen ideaal. Brede mooie stranden, goudkleurig en fijn, en vooral aflopend de zee in, zijn een lust voor het oog.
vakanties emilia romagnaVoor de strandvakantie is de Adriatische kust vooral voor gezinnen met kinderen ideaal. Brede mooie stranden, goudkleurig en fijn, en vooral aflopend de zee in, zijn een lust voor het oog. Als u hier eenmaal uw vakantie viert zult zeker het la dolce vita gevoel ervaren.

Bent u iemand die sportief is ingesteld, dan kunt hier ook goed terecht voor de watersport waar u kunt kiezen uit verscheidene activiteiten. Maar de meeste vakantiegangers komen hier voor de  zon en het strand, maar met de afwisseling in cultuur en natuur maakt het een onvergetelijke vakantie.

Op vakantie naar Emilia-Romagna, Andiamo!

Kiest u voor Emilia Romagna, een regio in het noorden van Italië, dan kiest voor een aantal mooie steden, dus cultuur, dan kiest u ook voor mooie stranden en badplaatsen, dus zon, zee en strand. Houdt u van wijn dan kunt u kiezen voor Lambrusco, een wijn die uit deze streek komt. En verder kunt u zelf kiezen wat u doet in deze zeer aantrekkelijke en mooie streek met vele bezienswaardigheden.

Emilia Romagna in beeld

Emilia Romagna

+31 0528 746013

Zoeken op website