Emilia Romagna

emilia romagnaEmilia-Romagna is een regio in Noord-Italië die in het oosten grenst aan de Adriatische Zee, in het noorden aan de rivier de Po en in het zuiden aan de Apennijnen. De regio grenst aan de regio’s Piemonte, Liguria, Toscane, Le Marche, Lombardije, Veneto en de zelfstandige republiek San Marino. Bijna de helft van het territorium behoort tot de Povlakte, daarmee is de regio een van de vlakste van Italië.

emilia romagnaDe regio Emilia-Romagna is ontstaan door het samenvoegen van de historische regio’s Emilia (het westen van de regio rondom de oude Romeinse weg Via Emiliana) en Romagna (het oosten) dat zijn naam kreeg door de bezetting van de Romeinse troepen. De hoofdstad en belangrijkste stad van de regio is Bologna.

Emilia-Romagna is een dichtbevolkte regio, vooral in het vlakke deel. Het is ook een van de rijkste regio’s en over het algemeen wordt het beschouwd als een van de beste regio’s van Italie om in te wonen.

De keuken van Emilia-Romagna staat bekend als een van de beste en meest karakteristieke met de Parmaham, de Aceto Balsamico di Modena, de Parmigiano-kaas en Lambrusco wijn.

Van Comacchio tot aan de grens met Le Marche liggen zo’n dertig veelbezochte badplaatsen. De stranden van Emilia Romagna hebben altijd veel aantrekkingskracht gehad op zowel Italianen als Nederlanders.emilia romagna

Milano Marittima, Cervia, Cesenatico, Rimini, Riccione en Cattolica zijn de bekendste. De meeste zijn beloond met de Bandiera Blu, de blauwe vlag, het keurmerk voor de schoonheid van de stranden en helder zwemwater.

Verder zijn de prachtige steden zoals Parma, Modena, Bologna, Ferrara en Ravenna (met haar wereldberoemde mozaïeken) zeer de moeite waard. In het zuiden, op de grens van Emilia Romagna en Le Marche, ligt het ministaatje San Marino. In Emilia Romagna bevindt zich ook het wereldberoemde circuit van Imola.

Geniet van uw Vakantie in Emilia Romagna, Andiamo!

Vakantie naar Emilia Romagna

+31 0528 746013

Zoeken op website