Vakanties Campania

vakanties campaniaEen vakantie naar Campania in het zuiden van Italië, is een reis waar u een geweldige atmosfeer zult opsnuiven. De naam Campania is ontleend aan Campania felix, komt uit het latijns en betekend gelukkig landschap. De streek doet zijn naam eer aan, eenmaal op vakantie in Campania en u voelt het geluk. Bij het gebied behoren ook de eilanden Capri en Ischia net als de bekende steden Amalfi, Positano, Sorrento en Napels.

Maak van uw vakantie in Campania een avontuur. Niet door alleen Napels en de Vesuvius te bezoeken, maar vooral het betoverende landschap zijn het bekijken waard. Het mooiste landschap is ongetwijfeld Amalfitana. Langs de Amalfi kust liggen kleurrijke plaatsjes die tegen de bergwand lijken te zijn geplakt, zoals Sorrento en Positano. Ten zuiden van Napels ligt Il Cilento genaamd. De ongerepte natuur van dit nationaal park staat op de Unesco cultureel werelderfgoed.

Vakantie vieren in dit klassieke gedeelte van Italië is heerlijk, het betekent ook wel ronddwalen in een doolhof van smalle straatjes en kleine pleinen met bonte winkeltjes en hun eigen karakteristieke markten met de typische restaurants. Campania met haar vele Romeinse invloeden uit het verleden maken deze vakantie meer dan geweldig, mede door de gastvrijheid van de inwoners en de prachtige omgeving.

Ga direct naar de Campings in Campania.

Strandvakanties Campania

vakanties campaniaLangs de gehele kust vindt u mooie zandstranden, met alle voorzieningen bij de hand zoals ligbedden en knusse restaurantjes. U weet wel, zo’n restaurantje met betoverende gerechten, waar de eigenaar druk gebarend, de keuken tot meer actie maant.

De Costa Campana bestaat uit de Costiera Amalfitana, ten noorden van de landtong en de Golfo di Sorrento, welke te vinden is aan de noordzijde van de landtong onder Napoli. Met zijn vele prachtige badplaatsen, blauwe zee en geweldige uitzichten over de zee, waant u zich in een sprookje en is dit gebied uitermate geschikt voor strandvertier, en cultuur, want net achter deze kust liggen de opgravingen van Pompeï en Ercolano.

Een van de mooiste kuststroken is Cilento met zijn schilderachtige uitzicht en witte stranden en de helder blauwe zee. En voor schitterende uitzichten langs de kust moet u de route van Positano naar Vietri sul Mare nemen.

Op vakantie naar Campania, Andiamo!

Ja, een vakantie in de regio Campania is een vakantie met zon, zee en strand met een zacht klimaat en verbluffende mooie landschappen. Ook een uitstapje naar hoofdstad Napels of een naar het eiland Capri of Pompeii mag niet op programma missen. Vakantie vieren in Campania is cultuur opsnuiven van Italië.

Campania

+31 0528 746013

Zoeken op website