Campania

Vakantie CampaniaCampania is een regio in Zuid-Italië die in het noordwesten grenst aan Lazio, in het noorden aan Molise, in het oosten aan Puglia, in het zuidoosten aan Basilicata en in het westen aan de Tyrreense Zee. De hoofdstad is Napels.

Dit deel van Italië onder Rome wordt ook wel de mezzogiorno genoemd, en is armer dan het noorden. Toch kent het ook veel rijkdom qua natuur en historie. Samen met de unieke sfeer maakt dat Campania tot streek waar u geweest moet zijn.

Vakanties in Campania

De regio heeft momenteel ongeveer 6 miljoen inwoners en is opgedeeld in vijf provincies: Avellino, Benevento, Caserta, Napels en Salerno. De eilanden Capri en Ischia horen ook bij Campania. Een ander bekend fenomeen is de vulkaan Vesuvius.

De naam van de regio is afgeleid van het Latijn, want Campania Felix betekent gelukkig land(schap). Maar voor de Romeinse tijd kwamen de Grieken al graag naar Campania.

De best bewaarde Griekse overblijfselen treft men aan in Paestum, de stad van Poseidon, bij Agripoli. Hier liggen schitterende tempels uit de 6e eeuw voor Christus, zoals die van Hera, Neptunus en Ceres.

Vakantie naar CampaniaDe Romeinen hebben in Campania vele steden gesticht. De beroemdste is Pompei, dat in de 17e eeuw herontdekt werd en waar nog steeds opgravingen plaats vinden. Hier krijgt men een fascinerend beeld van het leven van de Romeinen.

Andere prachtige Romeinse overblijfselen vindt men bij Benevento en Santa Maria Capua. Ook is Campania een tijd lang onderdeel geweest van ‘Due Sicilie’.

Geniet van uw Vakantie in Campania, Andiamo!

Reizen Campania

+31 0528 746013

Zoeken op website