Vakanties Abruzzo

vakanties abruzzoEen vakantie naar Abruzzo omvat alles wat Italië het ontdekken waard maakt. Het is vooral voor degene die tijdens de vakantie Italië op zijn best wil leren kennen een waar paradijs. Geen hordes vakantiegangers trekken naar Abruzzo, maar u kunt hier lekker rustig vakantie vieren. Met de ideale cocktail van cultuur en een adembenemend landschap van bergen en zee. Zo zijn er drie nationale natuurparken, waarvan het Abruzzo nationale park zeer beroemd is, vooral ook vanwege de bruine beren die er nog in het wild leven.

Voor de actievere toerist zijn er vele haar wandel- en bergtochten waarbij het genieten centraal staat. Ook zijn ervoor het hele gezin fietstochten en doordat er weinig verkeer is op de lokale wegen is de fiets een ideaal vervoermiddel om Abruzzo te verkennen. Van de Adriatische kust tot aan de Apennijnen zijn er routes waar u ogen tekort komt om al moois van deze omgeving te zien.
Op het gebied van cultuur zijn er mooie stedentrips te maken naar de volgende plaatsen L’Aquila, Teramo, Sulmona, Lanciano, Chieti, Vasto, stuk voor stuk meer dan een bezoekje waard.

Ga naar de Campings in Abruzzo.

Strandvakanties Abruzzo

vakanties abruzzoKiest u meer voor een strandvakantie dan kunt een plekje uitzoeken langs de 135 km lange kustlijn met hoofdzakelijk zandstranden en enkele kiezelstranden. Op deze stranden is het mogelijk strandstoelen te huren, maar er zijn ook publieke stranden. Als het u te warm wordt op het strand kunt heerlijk in de schaduw liggen van de pijnbomen die meestal tot vlak aan het strand groeien.  Ook de lokale bevolking zult u aantreffen op deze stranden.

Zoekt u echt een speciaal strand, dan moet u even naar het strand van Punta Aderci, ten zuiden van Pescara, een echte aanrader. Hier vindt een goed bewaard geheim. Na een kleine wandeling komt u op een kiezelstrand met uitzicht op trabocchi. Dit zijn visserhutjes gebouwd op houten palen enige meters uit de kust en zijn bereikbaar via een gevaarlijk houten bruggetje. De eerste visserhutjes dateren al uit 1400, en werden gebruikt door de vissers zodat ze op een eenvoudige manier hun netten konden uitgooien en binnenhalen.

Op vakantie naar Abruzzo, Andiamo!

Uw vakantie in Abruzzo wordt genieten van de overweldigende natuur, de typische Italiaanse sfeer in plaatsen als L’Aquila, Pescara of Chieti en natuurlijk de stranden. Voor een strandvakantie is de kustlijn van Abruzzo zeer gevarieerd, in het noorden zijn er zandstranden en naar het zuiden verandert de kustlijn naar ruig en wild. Dus een vakantie voor elk wat wils. Een vakantie in Abruzzo is meer dan genieten!

Vakantie Abruzzo in beeld

Abruzzo

+31 0528 746013

Zoeken op website