Abruzzo

AbruzzoAbruzzo (De Abruzzen) is een van de meest ongerepte regio’s van Italië. De naam is afgeleid van het Latijnse Aprutium en wil zoveel zeggen als Land van de zwijnen. Tot 1963 was het een regio samen met Molise.

Het is een bijzondere, nagenoeg onaan-getaste regio waar men naast over-weldigende natuur, onverwachte cultuur en stadjes aantreft die erin geslaagd zijn aan de moderniteit te ontkomen. Het is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. In het noorden grenst Abruzzo aan Le Marche, in het westen aan Lazio en de Apenijnen en in het zuiden aan Molise.

Abruzzo

Bezienswaardige steden in Abruzzo zijn L’Aquila, Teramo, Sulmona, Lanciano, Chieti, Vasto en Atri. De bergdorpen zijn vaak schitterend en betoverend authentiek. Aan de kust is het toerisme wel enigszins ontwikkeld. De hoofdstad van Abruzzo is L’Aquila.

L’Aquila ligt aan de voet van de Gran Sasso, het hoogste punt van het Italiaanse vasteland buiten de Alpen met de twee hoogste toppen van de Apennijnen, de Corno Grande (Gran Sasso – 2912 meter) en de Monte Amaro (Majella – 2795 meter). Het gebied van de Gran Sasso biedt vele uitgezette wandelpaden en de beste skipistes van Midden-Italië.

Abruzzo

Abruzzo heeft vier provincies, genoemd naar hun hoofdsteden: L’Aquila, Teramo, Chieti en Pescara. De oppervlakte is vergelijkbaar met 1/3 deel van Nederland. In dit dunbevolkte gebied leeft slechts 3% van de Italianen, oftewel ongeveer 1,3 miljoen mensen.

De regio is rijk aan meren en stuwmeren (zoals de Meren van Barrea, Campotosto en Bomba) en natuurschoon. Abruzzo telt drie grote nationale parken. Het Parco Nazionale d’Abruzzo is de trots van de regio, het staat bekend om de bruine beren die er nog leven. Maar liefst 30% van het gebied is beschermd natuurgebied. En terecht, het park bestaat uit enorme uitgestrekte bossen en is rijk aan een unieke flora en fauna.

Geniet van uw Vakantie in Abruzzo, Andiamo!

Vakantie in Abruzzo

+31 0528 746013

Zoeken op website